Tramp o kontaktima s Rusima, curenju informacija i vestima

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je izveštaje da su njegovi savetnici u izbornoj kampanji imali kontakte s ruskim zvaničnicima.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2017.

23:02

Tramp o kontaktima s Rusima, curenju informacija i vestima
Foto: GettyImages

Osim toga, obećao je da će stati na put curenju poverljivih informacija.

Tramp je na konferenciji za novinare rekao da je njegova nova administracija ostvarila "značajan napredak" i da je zaslužna za dobru poslovnu klimu i rast na berzama.

Odbacivši navode medija o haotičnom početku rada nove vlasti, Tramp je rekao da njegova administracija radi kao "dobro podmazana mašina".

Povodom blokiranja njegovog ukaza o zabrani ulaska u zemlju za državljane iz sedam većinski muslimanskih zemalja, Tramp je rekao da će sledeće sedmice doneti nov sveobuhvatni ukaz kojim će zaštititi narod.

Medije je optuživao da su "van kontrole" i da će svoju poruku poslati "direktno narodu".

Tramp je odbacio nedavne izveštaje Njujork tajmsa i Si-En-Ena da su članovi njegovog predizbornog tima bili u kontaktu sa ruskim zvaničnicima pre izbora.

Posle više novinarskih pitanja o toj temi, Tramp je rekao da "niko za koga zna" u izbornom štabu nije kontaktirao ruske zvaničnike.

Te vesti je nazvao "prevarom" i "lažnim vestima" i dodao da "nema ništa s Rusijom".

Posle izveštaja o curenju informacija iz njegove administracije, Tramp je rekao da će tome stati na put i da je od Ministarstva pravde tražio da to istraži.

Tramp je rekao da je njegov bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin, koji je podneo ostavku posle medijskih izveštaja da je pre inauguracije s ruskim ambasadorom razgovarao o američkim sankcijama prema Rusiji, "samo radio svoj posao", ali da nije bio zadovoljan kako je opisao svoj telefonski razgovor s ruskim diplomatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: