Vučić: Vrlo teško da Mali još dugo bude na tom mestu

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da pozicija gradonačelnika Beograda Siniše Malog nije “dugoročno održiva“.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

„Vrlo je teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu. On svakako neće biti kandidat za gradonačelnika stranke koju vodim“, rekao je Vučić u emisiji Upitnik na RTS.

Vučić kaže da Mali ima rezultate koji su među najboljima u istoriji Beograda posle Branka Pešića, ali da mu je tu odluku rekao „u lice.

Premijer je o Malom govorio nakon pitanja o optužbama koje je o gradonačelniku iznela njegova bivša supruga.

Kako ona tvrdi u intervjuu za Krik, Mali je njoj rekao da je organizovao noćno rušenje u Savamali, a govorila je i o njegovom uticaju na sudstvo nakon njihovog razvoda, kao i o navodnim finansijskim malverzacijama u koje je umešan aktuelni gradonačelnik Beograda.

Prema Vučićevim rečima, vrh gradske vlasti će snositi političku odgovornost „čim tužilaštvo kaže određene stvari“.

„Mislim da nikada nisam bio u kući porodice Mali, nismo kućni i lični prijatelji ,iako mi je Siniša već nekoliko godina izuzetan saradnik“, kaže Vučić.

Osim toga, on je ponovio ono što je izjavljivao više puta, da je trebalo da rušenje u Savamali bude obavljeno po danu i pred novinarima i kamerama.

„Pisma Marije Mali sam video dva puta, ali moram da kažem nešto što je loše za mog druga Sinišu – ja sam uvek na ženskoj strani. Iako ne smem u to da se mešam, reći ću nešto što je protiv njega. Mislim da deca uvek treba da su uz majku“, naveo je premijer.

Vučić je na RTS takođe izjavio da će u petak biti doneta odluka o njegovoj kandidaturi za predsednika, kao i da ne isključuje mogućnost da budu održani i vanredni parlamentarni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu