Poruka iz Bele kuće: Ne menja se stav prema Kosovu

Direktor kancelarije za jugostočnu Evropu u Stejt departmentu Metju Palmer izjavio je u Prištini da odnos SAD prema Kosovu i Balkanu ostaje nepromenjen.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.02.2017.

15:18

Poruka iz Bele kuće: Ne menja se stav prema Kosovu
Foto: Tanjug

Kako je saopšteno iz Prištine, Palmer je tokom sastanka s predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljim rekao da će "SAD nastaviti da podržava proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, dodajući da je dijalog najbolji način da se ide napred".

Veselji je s Palmerom razgovarao o poslednjim dešavanjima na Kosovu i odnosima SAD i Kosova, saopštio je njegov kabinet.

"Predsednik Skupštine je dao garancije Palmeru da će Kosovo ispuniti svoje međunarodne obaveze čiji je deo i ratifikacija sporazuma o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Veselji je kazao da je normalizacija odnosa Kosova i Srbije izuzetno značajna za njihovu budućnost i stabilnost na Balkanu.

Oni su razgovarali i o transformaciji Bezbednosnih snage u Oružane snage Kosova i Veselji je rekao da će se taj proces ostvariti u punoj koordinaciji sa SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: