KM: Zapaljene prostorije "Rusko-srpskog prijateljstva"

U požaru koji je izbio u prostorijama "Rusko-srpskog prijateljstva" u severnom delu Kosovske Mitrovice nije bilo povređenih, a uzrok požara nije saopšten.

Izvor: Beta
Podeli
foto: Željko Tvrdišić/B92
foto: Željko Tvrdišić/B92

Prostorije "Rusko-Srpskog" prijateljstva u blizini kafea "Dolče vita " u severnom delu Kosovske Mitrovice koristili su Narodni pokret "Otadžbina" kao i narodni poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić.

Vatrogasci su ugasili požar, a obavljen je i uviđaj, ali nije saopšteno šta je uzrok požara.

Prema rečima očevidaca, zbog velike koncentracije dima evakuisani su pojedini stanari zgrade u kojoj se nalaze prostorije tog društva.

foto: Željko Tvrdišić/B92
foto: Željko Tvrdišić/B92

Na licu mesta jutros je bio i član predsedništva Narodnog pokreta" Otadžbina" Marko Jakšić koji je za paljenje prostorija optužio Srbe i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

"Upravo u ovim prostorijama napisani su mnogi tekstovi o izdaji Srba na Kosovu i Metohiji i ovo nije jedina paljevina, meni su pre dve godine zapalili auto, to je isti rukopis i ovo je samo primer kako se Vučić obračunava sa svojim protivnicama", rekao je Jakšić.

Prema njegovim rečima, jučerašnji kritički tekst oko rušenja zida kod mosta na Ibru bio je najverovatnije povod za paljenje prostorija.

strana 1 od 1266 idi na stranu