Saša Janković podneo ostavku

Zaštitnik građana Saša Janković, koji je ranije najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima, podneo je Skupštini Srbije ostavku na tu funkciju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.02.2017.

13:33

Saša Janković podneo ostavku

"Na osnovu Zakona o zaštitniku građana, podnosim ostavku na funkciju zaštnika građana", napisao je Janković u ostavci koju je dostavio parlamentu.

On je dodao i da će tu funkciju, do izbora novog ombudsmana, obavljati njegov zamenik Miloš Janković, kojeg je i prethodno odredio da ga zameni u slučaju odusustva ili sprečenosti da obavlja tu funkciju.

Saša Janković je na funkciju zaštitnika građana prvi put izabran u junu 2007. godine većinom od 143 glasa, a poslanici Skupštine Srbije su ga ponovo izabrali na mesto ombudsmana 4. avgusta 2012. godine u drugom, petogodišnjem mandatu.

Janković, kome bi mandat istekao 4. avgusta ove godine, po zakonu ne bi mogao ponovo da bude izabran za zaštitnika građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: