Saša Janković podneo ostavku

Zaštitnik građana Saša Janković, koji je ranije najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima, podneo je Skupštini Srbije ostavku na tu funkciju.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Na osnovu Zakona o zaštitniku građana, podnosim ostavku na funkciju zaštnika građana", napisao je Janković u ostavci koju je dostavio parlamentu.

Pročitajte još:

On je dodao i da će tu funkciju, do izbora novog ombudsmana, obavljati njegov zamenik Miloš Janković, kojeg je i prethodno odredio da ga zameni u slučaju odusustva ili sprečenosti da obavlja tu funkciju.

Saša Janković je na funkciju zaštitnika građana prvi put izabran u junu 2007. godine većinom od 143 glasa, a poslanici Skupštine Srbije su ga ponovo izabrali na mesto ombudsmana 4. avgusta 2012. godine u drugom, petogodišnjem mandatu.

Janković, kome bi mandat istekao 4. avgusta ove godine, po zakonu ne bi mogao ponovo da bude izabran za zaštitnika građana.

Društvo

Na današnji dan, 1. mart

1498 - Na putu ka Indiji, portugalski moreplovac Vasko da Gama (Vasco) iskrcao se, kao prvi Evropljanin, na obale današnje afričke države Mozambik. 1562 - Katolici

Društvo sreda 1.03. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 149 idi na stranu