Uz sirene za uzbunu detonirana bomba u Beogradu / VIDEO

Avionska bomba iz Drugog svetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje "Beograda na vodi" u Savskoj ulici u Beogradu je detonirana.

Izvor: Beta

Nedelja, 05.02.2017.

08:15

Uz sirene za uzbunu detonirana bomba u Beogradu / VIDEO
Tanjug

Bombu su uništili pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije, a prethodno su se začule i sirene za uzbunu.

Pogledajte: Tresao se centar Beograda, bomba više nije opasnost FOTO/VIDEO

Zbog bezbednosti su bile zatvorene ulice Savska 19-35 i poprečne ulice, Brodarska, kao i deo auto-puta u zoni mosta "Gazela". Celokupani saobraćaj u okolini bio je zaustavljen, uključujući i tramvaje i vozove.

Bomba je nedavno nađena na devet metara dubine, ima oko 500 kilograma, od kojih je 250 kilograma eksploziva i hemijski upaljač, zbog čega ne sme da bude pomerana, već kako su najavili nadležni, bezbedno će biti uništena na licu mesta.

Pogledajte: MUP objavio snimak detoniranja bombe u Beogradu / VIDEO

Gradska uprava je prenela da se efekti detonacije mogu osetiti u radijusu do 500 metara, dok su najbliže zgrade udaljene 400 metara, te se njihovim stanarima savetuje da spuste roletne, da zatvore prozore i da nikako ne izviruju kroz prozore.

Prilikom uklanjanja su preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu gde se nalazi bio je nasut pesak koji će prigušiti eksploziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: