BG: Tresao se centar, bomba više nije opasnost FOTO/VIDEO

Avionska bomba iz Drugog svetskog rata, koja je nađena tokom izgradnje "Beograda na vodi" u Savskoj ulici u Beogradu je detonirana.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 05.02.2017.

10:42

BG: Tresao se centar, bomba više nije opasnost FOTO/VIDEO
Tanjug

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da su pripadnici tog sektora danas u 9.20 časova uspešno izvršili uništavanje avio bombe zaostale iz Drugog svetskog rata na lokaciji gradilišta “Beograd na vodi“, bez ikakvih posledica po imovinu i živote građana.
Tanjug
"Sve što je planirano operativnim planom za uništenje bombe sprovedeno je u potpunosti i do kraja i ovom prilikom želim i da ih pohvalim i da se zahvalim svim pripadnicima Uprave za civilnu zaštitu, timove za NUS - Sektora za vanredne situacije i svim pripadnicima direkcije policije koji su danas u velikom broju obezbeđivali ovaj događaj", naveo je Marić u pisanoj izjavi.
Tanjug
On je objasnio da je bomba uništena na mestu pronalaska, jer stanje u kome je pronađena nije dozvoljavalo pomeranje ili transport ovakve eksplozivne naprave.
Tanjug
Prilikom uništavanja, pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova preduzeli su sve potrebne bezbednosne mere, kako ne bi došlo do ugrožavanja ljudi i njihove imovine, istakao je Marić, a saopštio MUP.
Tanjug
.
Tanjug
.
Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: