Dujović pozdravlja podizanje nivoa borbene gotovosti

Beograd -- Predsednik Saveta boračkih organizacija Republike Srbije Šasa Dujović pozdravio je odluku Vlade Srbije za podizanje nivoa borbene gotovosti vojske i policije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je pozdravio i napore premijera Aleksandra Vučića da pregovorima reši situaciju.

"Poslednji događaji na Kosovu predstavljaju jedan od najozbiljnijih pritisaka koji albanski ekstremisti pokušavaju da izvedu", rekao je Dujović Tanjugu napominjući da situacija "može da eskalira i treba biti izuzetno oprezan".

Dujović smatra da je Vlada učinila odličan potez što je podigla nivo borbene gotovosti oružanih snaga jer, kako je naveo, za svaki slučaj treba sprečiti mogućnost bilo kakvog genocida ili zločina prema stanovništvu.

On je poručio da će ako bude trebalo, veterani braniti svoj narod, ali da pre svega pozdravlja mogućnost da se sve reši mirnim putem.

"Kao ratnik i veteran pre svega podržavam Vladu Srbije i nastup premijera Vučića da do zadnjeg momenta pokuša da mirnim putem spase situaciju i narod", rekao je Dujović.

Prema njegovim rečima, narod na Kosovu je uznemiren, a njegovi veterani sa KIM, kojima je u svakodnevnom kontaktu, su zabrinuti za bezbednost svojih porodica.

Dujović je, takođe, kritikovao delovanje pojedinih sindikalnih organizacija vosjke i policije koje se u ovoj situaciji žale na ugroženost egzistencije i pokušavaju da, kako je naveo, nametnu problem kako vladi i tako i narodu, a na štetu stabilnosti države i bezbednosti našeg naroda na Kosovu i šire.

"Skup koji je Vojni sindikat zakazao za 11. februar dolazi u najgorem mogućem momentu za našu državu i ne mogu da se otmem utisku da iza toga, s obzirom da smo u preizbornom periodu, stoje ozbiljne politickce strukture koje, pod plaštom borbe za sindikalna prava, nameću ozbiljan politički problem državi kada nam nije potreban", naglasio je Dujović.

strana 1 od 226 idi na stranu