Le Penova do ponoći mora da EP plati 300.000 €

Ako večeras do ponoći ne vrati skoro 300.000 evra koje duguje Evropskom parlamentu, Marin le Pen moraće da im plaća mesečno 7.000 evra.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2017.

22:24

Le Penova do ponoći mora da EP plati 300.000 €
Foto: GettyImages

Ona je do sada odbijala da vrati novac dobijen iz EU fondova za koji je Evropski parlament zaključio da ga je tokom 2011. i 2012. nezakonito davala osobama koje su radile kao pomoćnici u njenoj stranci, iako je dozvoljeno da se tako finansiraju primanja samo pomoćnika evroposlanika iz njene stranke, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je liderka francuskog ultradesničarskog Nacionalnog fronta koja se nadmeće sa još dva kandidata francuske umerene levice i desnice na izborima za naslednika Fransoa Olanda koji se održavaju ovog ovog proleća, izjavila da neće "podleći progonu" vraćanjem novca.

U SMS poruci upućenoj Rojtersu ona je navela da se radi o "jednostranoj odluci koju su doneli politički protivnici... bez dokaza i bez čekanja mišljenja suda" koje je ona zatražila".

Neimenovani zvaničnik EU je izjavio da će Le Penovoj, ukoliko do ponoći ne vrati traženi novac, biti od februara prepolovljena mesečna plata koju dobija kao poslanica Evropskog parlamenta na oko 3.000 evra i da će izgubiti sve ostale dodatne prihode koje je imala u Briselu.

"Ukupno će joj oko 7.000 evra biti uzimano od primanja koja dobija od EU svakog meseca", naveo je ovaj zvaničnik.

On podseća da je ista mera primenjena i u slučaju pet drugih evroparlamentaraca iz redova Nacionalnog fronta, uključujući i Žan-Marija le Pena, oca predsednice stranke, koji su takodje odbili da vrate novac koji su nenamenski trošili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: