Pernar nagovarao učenike da beže sa časa da se slikaju

Državno tužilaštvo potvrdilo je kako istražuje “turneju” Ivana Pernera po školama, a tužiteljka traži hitnu reakciju

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2017.

11:37

Pernar nagovarao učenike da beže sa časa da se slikaju
screnshot

Transkript razgovora u kojem saborski zastupnik nagovara učenika zagrebačke VII gimnazije da napusti čas zbog zajedničke fotografije, dečja pravobraniteljka Ivana Milas Klarić nazvala je izuzetno zabrinjavajućim.

“On pokazuje da saborski zastupnik Pernar i dalje poziva učenike na neprimereno ponašanje, pri čemu je potpuno ravnodušan prema tome što bi učenici zbog toga mogli biti sancionisani. Sada je verovatno shvatio da ne može ulaziti u škole, ali, kao što vidimo, ne odustaje od želje za iskorišćavanjem dece za samopromociju i još se time i ponosi. Njemu uopšte nije važno šta će posle biti s tom decom”, rekla je ona.

Nakon što je prijavu direktora škola o Pernarovopm nasilnom ulasku u prostore škola prosledila DORH-u, Milas Klarić se nada da će većina učenika znati prepoznati o čemu je tu zapravo reč. Pozvala je roditelje da utiču na decu i podsete ih na da je obrazovanje njihovo pravo.

Kako prenosi “Jutarnji list”, ministarstvo se još nije oglasilo povodom ovog slučaja.

Pernar je u ponedeljak nastavio da obilazi škole, a transkript razgovora koji je vodio s učenikom VII gimnazije mnoge je zgrozio. Iz njega je jasno, piše “Jutarnji”, kojim se sve metodama služi u cilju političke samopromocije.

Direktorka VII gimnazije nije upoznata s Pernarovim nagovaranjem učenika da napusti čas.

U transkriptima prepiske vidi se da je učenik nekoliko puta ponovio da je na času i da ne može da siđe da se fotografiše, na šta je Pernar odgovorio “pa šta, ako mogu zastupnici da ne dolaze u Sabor i dođu u školu, onda valjda đak može da siđe sa časa”.

Učenik je rekao da može dobiti neopravdani, na šta je Pernar odgovorio da “da ode do wc-a”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: