Palma Jeremiću: Niste dugo bili u Srbiji pa ne znate...

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da Srbija nikada nije bila popularnija u međunarodnim odnosima nego danas.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2017.

23:26

Palma Jeremiću: Niste dugo bili u Srbiji pa ne znate...
Foto: Tanjug

Osim toga, on je naveo da koalicija SPS/JS ima sa SNS partnerski odnos, reagujući tako na istup Vuka Jeremića.

"Vi niste bili dugo u Srbiji, pa nije čudno što ne znate ništa o današnjoj Srbiji, kakva je ona danas i kakav ugled uživa u svetu. To nije čudno, ali je čudno da vi želite da budete predsednik države koju uopšte ne poznajete", kaže Marković.

On navodi da su se pojedini ljudi iz neposrednog okruženja tadašnjeg predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića “ponašali kao gestapovci” i da to nije bio problem za njega i Ivicu Dačića, ali su se oni isto tako ponašali prema građanima Srbije.

Osvrćući se na to što je Jeremić najavio predsedničku kandidaturu i komentarisao odnose u vladajućoj koaliciji i položaj Srbije danas u svetu, Marković kaže:

"Treba da znate da nikada više kao u poslednje četiri godine nije dolazilo predsednika i premijera svetskih sila u Srbiju i da nikada više nije srpski premijer bio u zvaničnim posetama nego što je to bio premijer Srbije Aleksandar Vućić. Želim da vas informišem da se u Srbiji desio narod koji hoće da predsednik Srbije bude Aleksandar Vučić."

"Oni vaši su rasprodali sve dobre fabrike”, navodi Marković i dodaje da je jedna od tih fabrika Železara u Smederevu, “koju je premijer Vučić spasao od propasti”.

"Više investitora je u Srbiju došlo u prošle četiri godine, nego u prethodnih 12", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: