Kostreš: Izlazak Marinike Tepić izolovan slučaj

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže da je izlazak Marinike Tepić iz stranke "izolovan slučaj" i da ne veruje da će slične stvari dešavati u velikoj meri.

Izvor: Beta

Utorak, 31.01.2017.

19:16

Kostreš: Izlazak Marinike Tepić izolovan slučaj

"U LSV ne postoji jedinstven stav o predsedničkim izborima, o tome se dubinski razmišlja, ali posle 27 godina spremni smo da se zalažemo samo za one stvari i one ljude u koje verujemo", rekao je Kostreš za Radio-televiziju Vojvodine.

Tepićeva je potvrdila ranije agenciji Beta da je istupila iz stranke zbog neslaganja sa predlogom pojedinih članova Predsedništva da lider LSV-a Nenad Čanak bude kandidat za predsednika Srbije.

Marinika Tepić, koja je poslanica u Skupštini Srbije, navela je da je po pitanju Čankove kandidature ostala "u drastičnoj manjini".

Posledica njenog izlaska iz stranke bi mogla da bude da LSV više neće moći da ima poslanički klub u Skupštini Srbije. Kostreš je kazao da je dosadašnja praksa u ovakvim slučajevima bila da poslanici vraćaju mandate matičnoj stranci.

"Tepić je časna osoba, a nama se i ranije dešavalo da određene osobe odu iz stranke, ali da poslaničke mandate ostave matičnoj stranci. Ne bih spekulisao da li će se to desiti u slučaju Tepić", rekao je on.

Kostreš je dodao da je u planu da sa njom bude organizovan sastanak na kojem će biti razgovora o situaciji. On je kazao da nije doneta odluka o tome da li će se Čanak kandidovati na predsedničkim izborima, jer stranka prvo želi da razgovara sa ostalim "demokratskim kandidatima".

"Da bi smo podržali nekog predsedničkog kandidata moramo da znamo šta ti ljudi misle o Vojvodini, jer do sada nismo čuli ništa o toj temi. Svaki onaj ko ne priznaje Vojvodinu i njenu autonomiju ne može dobiti podršku", kazao je Kostreš.

On je kazao da Srpska napredna stranka ne može da računa na podršku LSV-a za njihovog predsedničkog kandidata. Dodao je da će LSV insistirati i na temi suočavanja sa prošlošću, kao i na kažnjavanju zločinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: