Velimir Ilić: Nisam kupio slike od fudbalera, našao sam ih

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić je demantovao tvrdnju ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je od fudbalera kupio fotografije Lončara i Zemunskog klana.

Izvor: Beta

Petak, 27.01.2017.

15:46

Velimir Ilić: Nisam kupio slike od fudbalera, našao sam ih
Foto: Tanjug, arhiva

Ilić je za čačansku televiziju Telemark rekao da i ne zna da su na fotografiji koju je juče pokazao novinarima u Čačku neki fudbaleri.

Ponovio je da je fotografije našao u poštanskom sandučetu i da su mu poštom poslate i-mejlom, da ih je pokazao policiji, a zatim imao nezgodu na kolima.

Ilić je rekao i da ne zna te ljude sa fotografija kao i da ne zna nikoga sem jednog doktora za kojim je izdata poternica, koji je, po izjavama pripadnika Zemunskog klana, "uklanjao" pojedine svedoke.

"Kako sam mogao da kupim fotografiju Lončara i Dušana Spasojevića Šiptara? Od kojih sam fudbalera kupio tu fotografiju? Da li je živ Dušan Spasojević? Nije", rekao je Ilić.

Lider NS je rekao da Lončar ne govori istinu i da je "doveo i premijera u situaciju da i on počne da laže. Lončar nije mogao ni da operiše tad, jer nije završio ni specijalizaciju... Nije dobro za Srbiju da zdravstvo vodi čovek s takvom biografijom, koji je ponikao i stvoren u Šilerovoj ulici... Previše slučajnosti, zar ne?, rekao je Ilić.

Ilić je rekao da više nema razloga da podržava "politiku oko koje su se danas okupili ljudi protiv kojih se godinama borio", navodeći nekadašnje članove Demokratske stranke kao što su Siniša Mali, Goran Vesić, Jelena Trivan, Beba Popović.

"Oko Vučića je maltene ceo nekadašnji DOS", rekao je Ilić i ponovio da neće podržati Vučića ako bude kandidat na predsedničkim izborima.

On je naveo i da će stranački organi odlučiti koga će NS podržati na predsedničkim izborima.

"Ukoliko bude (Tomislav) Nikolić, razmisliću o podršci. Što se tiče (Vuka) Jeremića, njega dugo poznajem, on je moj prijatelj. Ako mu bude potrebna podrška i ako me bude zvao, možda ću mu pomoći. To će odlučiti NS na stranačkim organima", rekao je Ilić.

Lončar je sinoć izjavio da nikada nije bio u vili Zemunskog klana u Šilerovoj ulici u Zemunu i da njegova ostavka nije sporna, ako bi razlog za to bila fotografija nastala u vreme kada je operisao oca šefa tog klana Dušana Spasojevića.

On je rekao da je fotografiju Iliću prodao "fudbaler Jeremić" sa fotografije, koji ga je posetio pre nekoliko nedelja jer mu je trebao novac.

Lončar je za RTS rekao da je u vreme kada je nastala fotografija bio na specijalizaciji i da lekari na specijalizaciji imaju obavezan plan operacija, a da tokom operacije uz specijalizanta mora da bude lekar-specijalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: