Vuksanović: Nisam izgladneli beskućnik

Beograd -- Bivši ministar Slobodan Vuksanović odbacio je tvrdnje da je "izgladneli beskućnik" i rekao je da je prezadovoljan profesionalnim, ali i stambenim statusom.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: TV Prva
Foto: TV Prva

Vuksanović je za TV Prva rekao da i dalje stanuje tamo gde je odrastao, na Crvenom krstu, i da svoj stan ne bi zamenio ni za "pet vila na Dedinju ili Beverli hilsu".

"Nisam izgladneo, neobrijan i ne spavam obučen u tanku jaknu sa rancem po parkovima. Nisam promrzao i svakog jutra slušam savete Nade Macure i oblačim se slojevito", rekao je Vuksanović.

Jedan beogradski list je na naslovnoj strani objavio priču o tome kako je Vuksanović navodno neobrijan i obučen u tanku jaknu nedavno pronađen u jednom parku promrzao i izgladneo, i da je bivši ministar posle razvoda ostao "bez igde ičega".

Vuksanović, koji je završio Filološki fakultet i ima dva doktorata, predaje sociologiju i komunikologiju na jednom privatnom fakultetu. Kaže da "voli svoje studente i da oni vole njega". Kako je rekao, nije mu jasno otkud ove priče.

"Bio sam novinar i moj učitelj Aleksandar Tijanić je govorio 'Kaži mi samo u kojim novinama je objavljen tekst i reći ću ti ko ga je naručio'", rekao je Vuksanović.

Bivši ministar navodi da neće tužiti medije koji su objavili vest o njemu.

Vuksanović je bio ministar prosvete i sporta u vladi Vojislava Koštunice, bio je član Demokratske stranke do 2000. godine, zatim kratko Narodne demokratske stranke, da bi od 2004. do kraja političke karijere bio član DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 224 idi na stranu