Haos u SAD: Protivnici Trampa lome sve pred sobom VIDEO

Protesti u Vašingtonu, nedaleko od mesta inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa, postali su nasilni. Policija je bacila suzavac da otera demonstrante

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

17:26

Haos u SAD: Protivnici Trampa lome sve pred sobom VIDEO
Screenshot

Za vreme nasilnih demonstracija dvoje je povređeno. Policija je saopštila da je uhapšeno oko 95 osoba.

Više od 1.000 demonstranata nalazi se i dalje na ulicama u centru Vašingtona i sukobljava se sa policijom. Neki demonstrati bacaju cigle, komade betona i druge predmete na policajce.

Više stotina demonstranata maskiranih i obučenih u crno izazvali su incidente u centru Vašingtona, bacali su kamenje i lomili stakla na izlozima dok je inauguracija novog predsednika trajala.

Neposredno pre polaganja zakletve novog američkog predsednika, oko 500 demonstranata protestovalo je u centru Vašingtona, razbijajući "simbole kapitalizma“ u Americi.

Među metama demonstranata su prozori banaka, restorani brze hrane "Mekdonalds" i kafei "Starbaks".

Zbog nasilnih demonstranata policija je zatvorila jednu ulicu kroz koju se dolazi do mesta odakle se pratila ceremonija za polaganje zakletve je zatvoren.

Novinar ruske televizije "Raša tudej“ u Americi Aleksandar Rubinštajn uhapšen je tokom izveštavanja o protestima koji se u Vašingtonu održavaju protiv Trampa. Više o tome u posebnoj vesti.

Podsetimo, žestoki protesti u SAD održani su i zbog inauguracije Džordža Buša 2001. godine. U tekstovima CNN navodi da je tada gorela pokoja zastava SAD, da je povređeno nekoliko policajaca i da je predsedničku limuzinu čak pogodilo jaje.

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp položio je zakletvu i time zvanično preuzeo funkciju predsednika. Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: