Senat: FON da formira stručnu komisiju za doktorat Malog

Senat Univerziteta u Beogradu zatražio je od Fakulteta organizacionih nauka da formira stručnu komisiju koja će analizirati doktorat Siniše Malog.

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2017.

15:43

Senat: FON da formira stručnu komisiju za doktorat Malog
Foto: Tanjug

Etička komisija FON-a prosledila je ranije doneti zaključak Senatu UB u kome se kaže da se odbija zahtev za preispitivanje doktorske disertacije.

Ta komisija je zaključila da doktorska disertacija gradonačelnika sadrži "orginalne naučne doprinose koji su dovoljni za pozitivnu ocenu, da sadrži određene propuste u načinu citiranja iza kojih ne stoje nečasne namere i koji su zanemarljivi u odnosu na ciljeve istraživanja".

Rektor UB Vladimir Bumbaširević kaže da je FON napravio propust u tome što nije formirana stručna komisija, koja jedino može da uradi "ekspertsku analizu"

“Suština je da je napravljen propust u proceduri na FON-u i da je predloženo da formira stručnu komisiju koja će nastaviti proceduru analize doktorske disertacije", rekao je Bumbaširević novinarima.

Pojašnjava da stručnu komisiju imenuje nastavno-naučno veće fakultete, a mišljenje te komisije treba da sadrži analizu i ocenu orginalnosti doprinosa disertacije nauci i ocenu samostalnosti rezultata naučnog rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: