Vučić o sankcijama Dodiku: Imam informaciju od Amerikanaca

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, upitan o informaciji da su SAD uvele sankcije predsedniku RS, rekao je da je od Amerikanaca dobio potvrdu da će se to dogoditi

Izvor: B92, RTS

Utorak, 17.01.2017.

19:53

Vučić o sankcijama Dodiku: Imam informaciju od Amerikanaca
Foto: Tanjug

"Od Amerikanaca sam dobio informaciju da će tako nešto da se dogodi, ali nisam dobio informaciju o sadržaju i o tome kakve se sve sankcije protiv predsednika Republike Srpske uvesti", rekao je Vučić za RTS i dodao: "Ne znam da li sam to smeo da kažem".

Na pitanje da li se Srbija pridružiti sankcijama, premijer je odgovorio:

"Vlada kao kolegijalni organ odlučuje, lično ne znam kako da vam odgovorim, da kažemo da zamrzavamo imovinu predsednik RS i da mu branimo da dođe u Beograd.... Ne ide, to se neće dogoditi..."

Ranije danas "Blic" je objavio da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske.

Sankcije protiv Milorada Dodika podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama, naveo je list.

"Ne znam da li je informacija da sam stavljen na američku crnu listu tačna, jer nijedan zvanični dokument još nisam dobio. Ali očekujem tako nešto", rekao je Dodik za "Večernje novosti" u reakciji na saznanje "Blica". Opširnije u posebnoj vesti.

Takođe, Vučić je ranije tokom dana pričao i sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: