Slučaj "Taton": Počinje novo suđenje Dejanu Puzigaći

Ponovljeni sudski proces Dejanu Puzigaći zbog optužbi za ubistvo Brisa Tatona treba da počne u utorak pripremnim ročištem pred Višim sudom u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.01.2017.

15:33

Default images

Pripremno ročište, na koje će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, biće zatvoreno za javnost.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje, a Puzigaća da prvi put pred sudom da iznese svoju odbranu.

Viši sud u Beogradu je krajem novembra odobrio ponavljanje suđenja Puzigaći jer je, ranije zbog bekstva, osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora zbog ubistva Tatona.

Prema zakonu, pravosnažna presuda će ostati na snazi do donošenja nove odluke, a suđenje će biti ponovljeno samo u odnosu na njega.

Puzigaća je septembru 2015. godine uhapšen u Atini po poternici Srbije, a 14. aprila 2016. godine je izručen i sproveden u zatvor na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

On je osuđen kao jedan od organizatora navijačkih nereda u kojima je 17. septembra 2009. godine Obilićevom vencu u Beogradu na smrt pretučen Francuz Bris Taton.

Puzigaća je u Atini identifikovan i priveden u monaškoj odori, a njegov sada već bivši branilac Svetozar Vujačić rekao je tada Tanjugu da se Puzigaća u međuvremenu zamonašio u Ruskoj pravoslavnoj crkvi na Tajlandu.

On je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Ponovljeno suđenje za ubistvo Tatona vodi se i prema Đorđu Preliću koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora zbog Tatona, jer se pet godina skirvao u Španiji odakle je izručen 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: