Nikolić: Ako Srbi budu ubijani, šaljemo vojsku na Kosovo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je Srbija spremna da pošalje oružane snage na Kosovo i Metohiju, ako srpsko stanovništvo u pokrajini bude ugroženo.

Izvor: Beta

Nedelja, 15.01.2017.

13:11

Nikolić: Ako Srbi budu ubijani, šaljemo vojsku na Kosovo
Tanjug

"Ako budu ubijani Srbi, da", rekao je Nikolić na pitanje da li je Srbija spremna da pošalje svoju vojsku na Kosovo i Metohiju.

Nikolić je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, održane u Generalštabu Vojske Srbije, rekao da Srbija ne želi sukob i da nikoga neće napasti, ali da kao država i po ustavu ima obavezu da štiti svoje građane.

Sednica Saveta održana posle najnovijeg zaoštravanja u odnosima Beograda i Prištine, pošto juče u Kosovsku Mitrovicu nije stigao voz iz Beograda zbog mogućnosti izbijanja sukoba.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će se svaki sledeći pokušaj Prištine da izazove sukob završiti loše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: