Protest Srba na KiM zbog "do zuba naoružanih specijalaca"

Kosovska Mitrovica -- Srbi sa KIM protestovaće u nedelju u Kosovskoj Mitrovici zbog pokušaja ugnjetavanja i zastrašivanja Srba na severu KiM, objavila je televizija Most iz Zvečana.

Izvor: Beta
Podeli

Kako je navedeno, dolazak "do zuba naoružanih" specijalnih jedinica ROSU na sever Kosova kako bi sprečili ulazak voza iz Beograda uznemirio je Srbe u pokrajini koji su odlučili da se okupe na protestnom skupu i pošalju poruku da je neophodno sačuvati mir i osigurati bezbedan život za sve žitelje Kosova i Metohije.

Voz koji je iz Beograd krenuo za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen je u Raški, na poslednjoj stanici od administrative linije sa KiM, a potom i vraćen za Beograd iz bezbednosnih razloga. Putnici iz voza autobusom su dalje pošli za Kosovsku Mitrovicu, a novinari i predstavnici kancelarije za KiM Vlade Srbije vratili su se vozom za Beograd.

Premijer Srbije rekao da je dao nalog da se voz zaustavi da bi se sačuvali životi građana i sprečio sukob širih razmera i naveo da su specijalne snage Albanaca pokušale da miniraju prugu.

On je kazao i da su Albanci poslali bez dozvole NATO i bilo čijeg odobrenja 17 blindiranih vozila tipa "Kobra" sa specijalnim jedinicama ROSU na sever Kosova "sa željom da isprovociraju sukob širih razmera na tom delu teritorije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu