Vučić će se uskoro obratiti povodom situacije na Kosovu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se medijima povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Beta

Subota, 14.01.2017.

17:07

Vučić će se uskoro obratiti povodom situacije na Kosovu
Foto: Tanjug, arhiva

Konferencija za novinare održaće se u Vladi Srbije u 18:45 h, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je da će više informacija o tome zašto voz koji je krenuo za Kosovsku Mitrovicu stoji više od sat na stanci Raška biti posle obraćanja premijera Srbije Aleksandra Vučića.

"Znam isto koliko i vi i pogledaćemo svi zajedno konferenciju za novinare premijera", kazao je Kozarev novinarima na stanici Raška, gde stoji voz koji je danas iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu. Voz od 16:30 stoji u Raškoj.

Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

U kosovskoj policiji potvrđeno je da su specijalne jedinice policije za deminiranje tokom dana kontrolisale prugu na severu Kosova nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nepoznate osobe postavljaju eksploziv uz šine na nepoznatoj lokaciji i pretnja da je eksploziv namenjen vozu Beograd-Kosovska Mitrovica.

Pročitajte još:

Tači pozvao Prištinu da hitno zaustavi voz iz Beograda

EU se oglasila povodom zahteva Prištine da se zaustavi voz

"Kosovska policija spremna da zaustavi srpske zvaničnike"

Vučić zakazao hitnu sednicu Biroa za bezbednost

Zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: