Ljajić: Slučaj Haradinaj - ne treba da budemo optimisti

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da nije preterani optimista kada je u pitanju izručenje nekadašnjeg lidera OVK Ramuša Haradinaja Srbiji.

Izvor: Beta
Podeli

"Plašim se, imajući u vidu iskustvo i praksu, da ne treba da budemo optimistični", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije govoreći o tome šta očekuje da će odlučiti francusko pravosuđe.

On je rekao i da Srbija u slučaju Haradinaja želi sudski epilog, a ne politizaciju, ali da smatra da se poslednjih dana pokazuje da je argument politike jači od argumenta prava.

"Postoje svedoci, ljudi su ubijeni, želimo sudski epilog, a ne politizaciju. Čuli smo i argumente iz Prištine i argumente odbrane Haradinaja. Nema priče o žrtvama, zločinima, porodicama, samo čisto politički argumenti", rekao je Ljajić.

Haradinaj je pre dva dana pušten na uslovnu slobodu i ne sme da napušta Francusku sve dok pravosudni organi te zemlje ne donesu odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje. ;

Haradinaj je uhapšen 4. januara po nalogu Srbije iz 2005. zbog sumnje da je 1998. i 1999. počinio ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima. Istraga protiv Haradinaja pokrenuta je 2004. godine.

Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Srbiija sada tvrdi da ima nove dokaze za njegovu umešanost u zločine protiv čovečnosti 1998. i 1999. godine na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 224 idi na stranu