Tači uveren: Haradinaj neće biti izručen Srbiji

Kosovski predsednik Hašim Tači uveren je da, njegov ratni saborac, sada opozicionar Ramuš Haradinaj niće biti izručen Srbiji, piše Avaz.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ovo, kaže, nije prvi put da su kosovski političari zadržani u inostranstvu po poternicama Srbije, ali da do sada nijedan nije izručen Srbiji.

"Verujemo da će se to ponovo desiti. Kada kosovske vlasti ovo objasne, uveren sam da će se Hardinaj vratiti na Kosovo", rekao je Tači za sarajevski Avaz, prenosi Fena.

Cilj Srbije nije pravda, tvrdi dalje Tači i dodaje da bi u suprotnom bili procesuirani oni koji su "odgovorni za hiljade žrtava" u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu.

"Vlasti u Srbiji nisu zadužene ni za šta vezano uz građane Kosova i teritoriju te međunarodno priznate države", naveo je Tači, koji ovih dana boravi u SAD, gde se oprašta od odlazeće administracije.

Kosovski predsednik optužuje Srbiju da o miru razgovara u Briselu samo da bi, kako tvrdi, dobila sredstava iz evropskih fondova, dok sa susedima "govori jezikom rata" iz perioda 90-tih.

"Srbija je još zatvorena, okovana u nacionalističku retoriku koja je prouzrokovala ratove devedesetih godina prošlog veka", rekao je Tači, koji smatra da "Srbiju vode isti ljudi koji su bili u Miloševićevoj vladi u kasnim devedesetim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu