Haradinaj se oglasio na FB: Ponosan sam, nije bilo uzalud

Ramuš Haradinaj zahvalio je građanima na podršci koju je dobijao prethodnih dana i dodao da je više nego ikada ubeđen da nije bilo uzalud raditi za svoju zemlju

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

"Dragi građani, prethodnih dana vaši glasovi i dostojanstvo sa svih krajeva sveta učinili su me ponosnim. Sada sam više nego ikada ubeđen da nije bilo uzalud raditi za svoju zemlju", naveo je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj na Fejsbuku.

Na današnjoj sednici veća suda u Kolmaru odlučeno je da Haradinaj bude pušten iz pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje.

Francuski sud u Kolmaru je Haradinaja pustio uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi.

Srbija je pre dva dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a danas je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovništvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

Vlada Srbije održaće sutra hitnu sednicu o odluci suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu