Šarović: Vlast ne želi izručenje Haradinaja, nego da kuka

Beograd -- Režim u Beogradu ne želi da Ramuš Haradinaj bude izručen Srbiji, ocenio je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako kaže, vlast već čeka da on bude oslobođen pa da se vlast onda žali na nepravdu i dvostruke standarde

On je na konferenciji za novinare rekao da se pitanje izručenja Haradinaja po važećoj međunarodnoj poternici ne bi postavljalo da Srbija "ima imalo međunarodnog kredibiliteta".

"Jasno je da Srbija taj kredibilitet nema. Predstavnici režima ne žele iskreno da Haradinaj bude isporučen. jer bi to bio osnov za nove pritiske na Srbiju. Cilj režima je da sačeka da Haradinaj bude oslobođen pa da onda kaže kako je to nepravda, ali i da ponovi da će Srbija nastaviti da poštuje međunarodne obaveze", rekao je Šarović.

Komentarišući odluku Demokratske stranke (DS) da podrži kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije, Šarović je ocenio da DS na taj način "beži od sopstvenog lošeg rezultata".

"Da imaju dobrog kandidata, ne bi se skrivali iza Saše Jankovića. Svi drugi traže način da obmanu građane, samo mi znamo da imamo najboljeg kandidata jer je sve što je Vojislav Šešelj radio u prethodnih 25 godina najbolja preporuka da postane predsednik Srbije", ocenio je funkcioner SRS.

Šarović je dodao da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko "samo saopštio stav zapada i Haškog tribunala" kada je uporedio Dan Republike Srpske sa danom osnivanja Nezavisne države Hrvatske.

"SRS smatra da nema smisla u zahtevima za njegovu smenu pošto je Incko samo kurir koji je saopštio zvaničan stav zapadnih država da je RS genocidna tvorevina. On ništa nije rekao slučajno jer to je zvaničan stav onih koji su ga doveli na to mesto", kazao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 224 idi na stranu