Ministarstvo: Postupak za izručenje Haradinaja traje

Ekstradicioni postupak u vezi sa izručenjem Ramuša Haradinaja i dalje traje, saznaje agencija Beta u Ministarstvu pravde.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.01.2017.

13:08

Ministarstvo: Postupak za izručenje Haradinaja traje
Foto: GettyImages

Kako navode, francuski sud je odlučivao samo o merama koje se odnose na pritvor.

U Ministarstvu su agenciji Beta kazali da je današnje odlučivanje o puštanju Haradinaja iz pritvora potpuno odvojen postupak od postupka ekstradicije.

U Ministarstvu pravde su kazali da Haradinaj ne mora da bude u zatvoru dok traje ekstradicioni postupak.

Bivši haški optuženik i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pušten je na uslovnu slobodu iz pritvora u Francuskoj, saopštio je njegov advokat Arijanit Koci.

On je prištinskim medijima izjavio da je Haradinaj dužan da se dva puta nedeljno javlja francuskoj policiji i da ne sme da napusti teritoriju Francuske.

Ramuš Haradinaj uhapšen je 4. januara po nalogu Srbije iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima.

Haradinaj je još jednom, 2015. godine, bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana bio oslobođen.

Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1998. i 1999, u vreme kada je bio jedan od komandanata OVK.

Haradinaju je suđeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: