Starac pronađen u bunaru u kritičnom stanju

Jezdimir Milić (78) iz Smoljinca kod Malog Crnića, koji je na Badnji dan upao u bunar nedaleko od kuće, u kritičnom je stanju, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

13:32

Starac pronađen u bunaru u kritičnom stanju
screenshot

On je u bunaru na minus deset stepeni bez hrane i vode čekao na pomoć više od 50 sati, a potom je prebačen na lečenje u Opštu bolnicu u Požarevcu.

Milić je u presušeni bunar, dubok oko sedam metara, upao u petak oko 12 sati, pri povratku iz seoske prodavnice.

Kako su rekli bolnički lekari, Milić je životno ugrožen zbog ozbiljnih promrzlina, jer je bio u stanju hipotermije.

“Stanje pacijenta je stabilizovano, ali non-stop ga nadgledaju lekari specijalisti - hirurg i internista. Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze, jer je kod nas stigao u veoma teškom stanju, sa temperaturom tela koja je iznosila 34,6 stepeni. Ima ozbiljne promrzline na šakama, stopalima i levoj potkolenici i zbog toga je na intenzivnoj nezi. Pacijent nije u komi, ali nije komunikativan zbog teškog fizičkog stanja“, rekao je dr Dragan Stanojević, specijalista gastroenterologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: