BG: Prolazi špic, sad se i može od "A" do "B"

Na ulicama Beograda je tokom jutarnjeg špica vladao potpuni kolaps u saobraćaju zbog snega koji je tokom noći napadao, a nije očišćen. Situacija se normalizuje.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

09:07

BG: Prolazi špic, sad se i može od
ilustracija: Tanjug

Kako su javljali reporteri B92 sa ulica tokom jutra, pojedini autobusi GSP uopšte nisu mogli da se kreću, a stanje na mostovima preko Save bilo je alarmantno.

Novobeogradska strana je bila prekrivena snegom i saobraćaj je bio usporen, dok je u centru grada nekoliko sati vladao potpuni kolaps na svim važnijim raskrsnicama.

Pogledajte: Građani reporteri: Haos u zavejanom Beogradu (FOTO/VIDEO)

Duž celog Bulevara oslobođenja su bile ogromne gužve, sve do mosta Gazela, naročito kod Autokomande.

Pročitajte još: Apel Nade Macure: Ne izlazite bez potrebe, stariji, pazite

Povodom situacije u gradu oglasio se i gradonačelnik Siniša Mali, koji je rekao da je sneg neprekidno padao 20 časova, da je saobraćaj otežan, da probleme prave i vozači koji ne koriste zimske gume, ali da će do večeri ulice prvog prioriteta biti očišćene "do crnog". Čepovi su se stvarali i na izlazu sa Banovog brda prema Bulevaru vojvode Mišića, a stanje je takvo da je čak i u pojedinim prigradskim naseljima, poput Batajnice i Žarkova, situacija veoma teška.

Javni prevoz u Beogradu odvija se otežano zbog neraščišćenog snega, a nekoliko prigradskih linija je skraćeno, rečeno je u GSP.

O tome da je u Beogradu vladao potpuni kolaps svedoči i to što se nijedno taksi udruženje tokom jutarnjeg špica nije javljalo na poziv redakcije B92.net.

Situacija u saobraćaju je oko 11 časova počela da se normalizuje - mostovi preko Save su uglavnom prohodni, a i dalje je najteže na Gazeli, kroz Takovsku se može u oba smera bez većeg zadržavanja, Slavija je prohodna, baš kao i Zeleni venac, kroz koji je tokom jutra bilo skoro nemoguće proći.

U Kneza Miloša je na pojedinim mestima i dalje gužva, baš kao i u Makenzijevoj u oba smera i Bulevaru kralja Aleksandra ka Lionu.

Problemi su i dalje na pojedinim raskrsnicama na Novom Beogradu, u okolini blokova 30, 26 i 23, a vožnja po auto-putu E-75 je i dalje usporena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: