"Savamala - paradigma za pritisak i uzimanje novca spolja"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Savamala predstavlja političku paradigmu za pritisak i uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug, TV Prva
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

"Savamalu pominjem kao političku paradigmu za pritisak i za uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije. Rekao sam šta mislim da se tamo dogodilo, u šta sam lično uveren, izneo svoj stav koji je bio politički osuđujući za partiju koju vodim i što se mene tiče sa tim sam završio - sve ostalo je na nadležnim državnim organima" rekao je Vučić za TV Prva.

Kako je rekao ,u međuvremenu je Savamala postala nešto mnogo više, a to je poltiička paradigma, postala je način, metod, ime za rušenje nezavisnosti Republike Srbije.

On je dodao da su srušene tri protivpravno podignute barake, u kojima su neki ilegalno i protivpravno zarađivali novac, a onda je još jednim protivpravnim aktom svakako načinjeno nešto što nije legalno.

"Dakle, u to nemam nikakve sumnje i to se nikada nije dovodilo u pitanje", rekao je premijer, koji je dodao da se takve stvari dešavaju dnevno u svakoj drugoj zemlji, kao na primer sada u Hrvatskoj...i nikom ništa.

To je postalo politička paradigma i o njoj ću da govorim sve vreme zato što nju pominju oni koji traže način, koji pokušavaju da sruše Republiku Srbiju i kojima se ne dopada da je Srbija snažna.

Na pitanje da li "jedna Savamala" može da sruši Republiku Srbiju Vučić je rekao da nije u pitanju Savamala, te da ne ruši Savamala već novac spolja.

Kako je dodao, Savamala se koristi kao dovoljan razlog za napad i rušenje vlade jer ne žele da Srbija bude nezavisna, suverena zemlja, i da treba videti ko je to sve finansirao, mnoge vladine i nevladine organizacije, različiti fondovi za otvoreno društvo...

Vučić je rekao da se to čini od strane onih kojima prosto ne odgovara snažna vlada Srbije, "ne zato što misle da će da je sruše nego žele da je oslabe, da nema tu vrstu kapaciteta, snage kod građana Srbije i da onda upravljaju kao u lutkarskom pozorištu kao što su uvek upravljali od 2000 godine pa naovamo i da rade šta hoće i zarađuju mnogo a Srbija bude sve siromašnija".

On je ukazao na to da Srbija postaje sve snažnija, ekonomski rast je nedvosmislen, deficit nikada niži, jača i vojno i moći će sebe da zaštiti za koju godinu za razliku od ranije...i zato je potrebno da se sruši.

"Tu nema nikakve dileme kada uložite toliki novac, za koji imam dokaze da je uloženo, u različite nevladine organizacije, različite medije, u mnoge druge poltičke i kvazipoltiičke strukture, onda je jasno o čemu je reč", dodao je premijer.

Premijer Vučić je naglasio da Srbija jača i vojno i da će moći sebe da zaštiti, za razliku od ranijih godina, te da je to razlog zašto postoje pokušaji da se ruši.

Pročitajte još: Vučić: Poraz na predsedničkim značio bi moj odlazak

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 224 idi na stranu