Za Prištinu će "jednostrano uvođenje ZSO" biti "ilegalno"

Kosovske institucije će ZSO u slučaju uspostavljanja na unilateralan način, na šta su upozorili predstavnici srpske vlade, proglasiti ilegalnom, piše "Zeri".

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.01.2017.

11:41

Default images

Za institucije u Prištini ZSO ne može biti formirana pre nego što se rasformiraju sve paralelne strukture i pre nego što se Srbi vrate u kosovske institucije.

Savetnik kosovskog premijera Bajram Gecaj izjavio je da kosovska vlada ne prihvata ultimatume i da će ZSO biti uspostavljena kada za to budu postojali odgovarajući uslovi.

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je, povodom najave da će prestavnici Srba formirati ZSO do Sretenja ukoliko Priština to ne uradi, da to znači da je "strpljenju došao kraj" i da, ako je Priština mogla da jednostrano proglasi nezavisnost KiM, onda Srbi mogu da formiranju ZSO.

"Ako su oni mogli da jednostrano proglašavaju nekakvu nezavisnost Kosova i Metohije, onda treba da znaju da takva vrsta jednostranih poteza nije nešto što samo oni mogu da urade. Ustalom, formiranje ZSO ne bi bio jednostran potez pošto je sadržan u (Briselskom) sporazumu", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: