Đinping: Fokus na siromaštvu i odbrani teritorije

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je da će njegova vlada nastaviti sa fokusom na smanjenje siromaštva i odlučnom odbranom teritorijalnih prava Kine.

Izvor: Beta

Subota, 31.12.2016.

22:23

Đinping: Fokus na siromaštvu i odbrani teritorije
Foto: Tanjug

Predsednik Kine je u tradicionalnom televizijskom obraćanju uoči Nove godine ukazao na značajna dostignuća svoje zemlje, kao što su najveći radioteleskop na svetu, misije za istraživanje svemira i rastuća liderska uloga u globalnoj politici.

"Ove Nove godine najviše sam zabrinut za poteškoće sa kojima se suočavaju narodne mase: kako jedu, kako žive, da li će moći da imaju dobru Novu godinu ili dobar Prolećni festival", rekao je on.

Govoreći ispred murala na kojem je prikazan Kineski zid, Si je rekao da je njegova administracija bila uspešan domaćin samita grupe G20 i uspešno napredovala sa ;državnom strategijom "Jedan pojas, jedan put".

On je rekao da je pre svega zabrinut za uslove života ljudi i obećao da će vladajuća Komunistička partija poboljšati zapošljavanje, unaprediti obrazovanje, stambeno zbrinjavanje i zdravstvenu zaštitu.

"Sve dok je partija uvek uz narod bićemo u mogućnosti da idemo dugim maršom naše generacije", rekao je Si Đinping.

Prema njegovim rečima, Kina je u 2016. zadržala miran razvoj dok je odlučno branila teritorijalni integritet i suverenitet, i pomorska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: