Plenković: U 2017. fokus na jugoistoku Evrope, posebno BiH

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da će Hrvatska u 2017. posebne napore posvetiti daljoj stabilizaciji i evropskom putu jugoistočne Evrope.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.12.2016.

19:51

Plenković: U 2017. fokus na jugoistoku Evrope, posebno BiH
Foto: Tanjug

Kako navodi, to se posebno odnosi na Bosnu i Hercegovinu.

“Unutar EU i NATO osnažićemo svoj angažman u traženju zajedničkih rešenja za spoljnopolitičke i bezbednosne izazove. Posebne napore posvetićemo daljoj stabilizaciji i evropskom putu jugoistočne Evrope, a posebno BiH, kao i ravnopravnom položaju Hrvata kao konstitutivnog naroda", naveo je Plenković u novogodišnjoj čestitki.

On je ocenio da su pred Hrvatskom mnogi izazovi, ali da u 2017. ulazi s "probudjenim optimiznom".

Plenković je podsetio da je u ovoj godini Hrvatska imala čak tri vlade, ali da je posle vanrednih parlamentranih izbora u septembru i formiranja parlamentarne većine i vlade, osigurana politička stabilnost zemlje.

"U kratkom vremenu, promenili smo atmosferu u društvu, a delovanje usmerili na konkretne socijalne, ekonomske i životne teme, kao i pitanja budućnosti hrvatskih ljudi. Od izglasavanja poverenja vladi, u samo dva meseca, doneli smo niz odluka koje menjaju Hrvatsku na bolje", naglasio je premijer.

Plenković je takođe rekao da je glavni zadatak vlade u novoj godini rast privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: