Zaštitnik građana: Bićemo još efikasniji

Zaštinik građana je čestitao građanima Srbije Novu godinu i najavio da će u 2017. on i njegov tim biti još efikasniji.

Izvor: B92
Podeli

“U 2017. godini želim nam više ostvarenih prava i osmeha – u celom svetu, Evropi i na Balkanu, ali najviše ovde, gde je naše, najteže i najlepše – u Srbiji. To je novogodišnja čestitka zaštitnika građana Saše Jankovića, u ime institucije Zaštitnika građana”, navodi se na sajtu.

Takođe, dodaje se da će Zaštitnik građana sa svojih četvoro zamenika i stručnom službom nada se da će oni i druge institucije u 2017. godini biti još efikasnije, da će odnos građana i organa vlasti odisati većim poverenjem i poštovanjem i da će broj razloga za pritužbe početi da opada.

“Tokom 2016. godine građani su Zaštitniku podneli 6274 kolektivne i pojedinačne pritužbe. Utvrđeno je 1053 propusta u nadležnosti Zaštitnika građana, a organi vlasti otklonili su 936. Neki od njih ticali su se svih građana, neki grupa građana, a neki pojedinaca. Na žalost, neke od najznačajnijih nezakonitosti i nepravilnosti ostale su za naredni period. U 2016. godini Zaštitnik je podneo devet zakonskih inicijativa, od čega su dve prihvaćene. Još 12.704 građanina obratilo se Zaštitniku radi savetodavne pomoći radi ostvarenja svojih prava, koju je svako dobio”, navodi se na sajtu.

Društvo

strana 1 od 136 idi na stranu