"Nikolić i ja se dogovorili - kandidat oko Sretenja"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da se s predsednikom Tomislavom Nikolićem dogovorio da zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima predlože u februaru.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2016.

16:38

Foto: Tanjug

Kako je rekao, njihov razgovor je trajao dva tri sata i dogovorene su dve stvari.

"Prvo je da radimo svoj posao, da se ne bavimo dnevnopolitičkim zbivanjima i besmislenim pričama kojima se bave svi oni koji nemaju šta drugo da rade, a drugo je da zajednički predložimo kandidata oko Sretenja 15. februara", rekao je Vučić.

Vučić je to rekao na godišnjoj konferenciji za novinare, upitan da prokomentariše činjenicu da su istog dana on i predsednik Srbije rekli dve različite stvari.

Predsednik Nikolić je rekao da ima podršku Aleksandra Vučića i da će do Božića objaviti da li će se kandidovati na predsedničkim izborima, dok je samo sat kasnije Vučić rekao da će SNS o kandidatu odlučiti za "dva tri meseca".

Vučić se posredno dotakao i mogućnosti da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Iako je nekoliko puta ranije nagoveštavao takvu mogućnost, ali i govorio da "njih neće biti ako za njima ne bude bilo potrebe", Vučić se ovom prilikom zahvalio novinarima što ga trpeli godinu dana, a zatim dodao da "ne zna da li će to morati i tokom cele sledeće godine".

Vučić je na konferenciji govorio i o učinjenom u 2016. i ciljevima za 2017. godinu, a govorio je i o ekonomskim pokazateljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: