Putin pisao Nikoliću, Rusija će "pažljivo pratiti izbore"

Beograd -- Ruski predsednik poslao je pismo srpskom kolegi Tomislavu Nikoliću, a ruski ambasador je naveo da će Moskva "sa punom pažnjom" pratiti izbornu kampanju 2017.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Kako je rekao ambasador Aleksandar Čepurin, koji je predsedniku Srbije uručio pismo Vladimira Putina, Rusiji je važna stabilnost u razvoju bilateralnih odnosa i sa punom pažnjom će pratiti tok kampanje i predsedničkih izbora koji će 2017. biti održani u Srbiji.

Kako je saopštilo srpsko Predsedništvo, u pismu predsednika Rusije posebno se ističe da je "odlazeća godina potvrdila strateški karakter rusko – srpskog partnerstva, da se razvijao politički dijalog i da su postignuti dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa".

Dodaje se da je Putin u pismu poželeo Nikoliću i njegovoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a "bratskom srpskom narodu – mir, blagostanje i prosperitet".

Nikolić je izrazio veliku zahvalnost na podršci koju Rusija pruža Srbiji i Republici Srpskoj i još jednom iskazao veliku žalost zbog tragedije u kojoj su u nedelju, prilikom pada ruskog vojnog aviona u Crno more, život izgubila 92 putnika i člana posade, među kojima i članovi vojnog hora "Aleksandrov".

Nikolić i Čepurin su razgovarali i o zajedničkim projektima, koje realizuju srpske i ruske kompanije, dodaje se u saopštenju.

Čepurin je rekao da su Srbija i Rusija u prethodnih nekoliko godina uspostavile sistem velikog poverenja i dobrih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu