"Korupcija u 'Dragica Nikolić'? Napad na mene i Vučića"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da građani još dugo neće imati boljeg predsednika i premijera.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 26.12.2016.

12:47

Tanjug

On je pismo Agencije za sprečavanje korupcije o mogućim koruptivim radnjama u Fondaciji Dragice Nikolić, predsednik vidi kao pokušaj organizovanog napada na njega, ali i kao pokušaj da se oslabi premijer.

"Pre više od mesec dana dobio sam pismo od Agencije za sprečavanje korupcije uvredljivo. Na osnovu anonimnog pisma naveli su da imaju indicija da je poslovanje Fondacije Dragice Nikolić skopčano sa koruptivnim radnjama i da donatori mogu da imaju privilegije u Srbiji", objasnio je on na godišnjoj konferenciji za štampu.

Predsednik Nikolić istakao je da je Fondacija odgovorila time što je dostavila spisak donatora Agenciji sa oznakom da ne moze da bude dostupan javnosti.

"Koliko ja znam od milijardu i 200.000 dinara, Cvetan Vasilev uplatio 200.000 dinara, kada je preuzeo fabriku stakla u Paraćinu i otvorio novu liniju. Želeo je da da donaciju fondaciji i mislim da nije postojao nijedan razlog da se ta donacija odbije, to je bilo za vreme poplava, kada smo kupovali lekove i pomoć. Posle toga je ušao u probleme u Bugarskoj, a sada nije ni u fabrici stakla."

Takođe, rekao je da je angažovana kompanija kako bi se uradila revizija knjiga, "iako to nikada nije traženo".

Nikolić je istakao da su troškovi rada Fondacije veoma mali i da iznose 0,4 odsto plasiranih sredstava.
"Pa i da ništa drugo u životu nismo uradili, to što će ostati iza nas, na to sam ponosan. Razočaran sam ponašanjem Agencije, a nešto čuvam i za posle izbora, da ne bude da hoću da utičem na izbore. Nećete nas zaustaviti, a sada sam se i ja zainatio", rekao je Nikolić.
"Ako Agencija pronađe koruptivnu radnju, kriminalca da je finansirao Fondaciju, mogu da objave podatke", dodao je on.

Preneo je da su u Agenciji rekli da ih ne interesuje kako je novac trošen i nisu želeli da pogledaju nijedan projekat, sa obrazloženjem da je to za druge organe.

Nikolić je istakao da smatra da ovo pismo predstavlja uvredu za predsednika Republike, ali i premijera, jer on, dodaje, ne zna na koga su mislili kada su posumnjali da ima velike korupcije u poslovanju Fondacije.

"Ovo je organizovani napad na predsednika Republike i Vladu sa željom da ja ne budem predsednik, kao i da se oslabi premijer. Kome je to u interesu? Možda centrima moći koji su izgubili moć", naveo je.

Građanima to nije u interesu, primetio je, ocenivši da oni neće dugo imati bolju vladu i predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: