Vulin: Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem?

Ministar rada Aleksandar Vulin kaže da Srbija, kao vojno-neutralna zemlja, ne može da računa da će je bilo ko zaštiti i da zato razvija svoje vojne kapacitete.

Izvor: B92

Subota, 24.12.2016.

16:16

Vulin: Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem?
Foto: Tanjug

“Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem i za koga joj treba oružje”, upitao je Vulin na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, gde je predstavio rad svog Ministarstva ove godne.

On je time komentarisao izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se Hrvatska ne trka u naoružanju sa Srbijom, ali da planira nabavku nove eskadrile borbenih aviona i helikoptera.

"Hrvatska je članica najmoćnijeg i najvećeg vojnog saveza na planeti i okružena je takvim zemljama ili onim koje su vojno-neutralne ili zemljama koje nemaju nikakvu vojnu snagu. Za koga joj treba oružje. Kome je to upućeno? Koga planira da napadne oružjem", upitao je Vulin i dodao da pretpostavlja da neće napadati članice NATO, te je zapitao "ko onda preostaje".

Zamoljen da prokomentariše da li Srbija "previše plaća" ruske avione "MiG", Vulin je rekao da premijer Aleksandar Vučić to "nikada ne bi dozvolio, a ni uradio".

"On nikada državnim novcem ne bi platio nešto što ne vredi i nikada ne bi platio punu cenu", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: