Misteriozan put od "1389" do vlade- šta kažu Vučić i Đurić

Nekadašnji portparol desničarskog pokreta 1389 Miša Vacić objavio je na društvenim mrežama da radi kao savetnik direktora Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Izvor: B92

Petak, 23.12.2016.

18:07

Misteriozan put od

On je naveo da ga je za poziciju savetnika kvalifikovalo "iskustvo od 15 godina u borbi za očuvanje srpske teritorije na Kosovu".

To je Vacić izjavio za portal Insajder.net, dok direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić demantuje da je Vacić njegov savetnik, ali ne demantuje da on ipak radi u kancelariji.

"Kada neko nema za šta da vas napada nakon tri godine mukotrpnog rada, onda se bavi izmišljotinama i glupostima. Pogledajte sistematizaciju kancelarije za KiM, videćete da tamo i ne postoje savetnici", rekao je Đurić.

A sam predsednik vlade ne potvrđuje niti demantuje da li i šta Miša Vacić radi u vladi

"Ne znam šta je Đurić rekao, niti o čemu se radi. Neki koji su pričali o ugroženosti institucija uništili su ih...nemam pojma da li radi (Vacić) ili ne, ali nije institucije uništio Miša Vacić", naveo je premijer Aleksandar Vučić.

U međuvremenu, Vacić se ne oglašava. Profile na Tviteru i Instagramu je zaključao. Pre nego što je to učinio, na Instagramu se pohvalio gde radi. U centru za ljudska prava pitaju - ko je, posle svega, preporučio Vacića

"Ne znam ni kako se tamo zaposlio. Strašno ako je po preporuci. To otvara razna pitanja, kako se ljudi zapošljavaju, jer za to postoje odgovarajući zakoni i uslovi", kaže Vesna Petrović.

Miša Vacić je bivši predsednik Srpskog narodnog pokreta "1389", poznat po svojim ekstremno desničarskim idejama, ali i učestvovanju na mitingu “Kosovo je Srbija”, posle koga je zapaljena američka ambasada, kao i na mitinzima podrške Radovanu Karadžiću, kada su se huligani sukobili s policijom. Vacić je osuđivan zbog diskriminacije LGBT populacije, držanja oružja i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: