Brajović: Posvetiću se pitanjima Tanjuga i Politike

Novi državni sekretar za informisanje i medije u Ministarstvu kulture i informisanja Nino Brajović kaže da će se posvetiti rešavanju pitanja strategije medija.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je rekao da pitanja obuhvataju rešavanje statusa novinske agencije Tanjug i dnevnog lista Politika, kao i pitanje finansiranja lokalnih medija.

"Državna agencija Tanjug je ostala neprivatizovana, u statusu gašenja, ali i dalje postoji. To je pitanje koje treba da se reši što pre", rekao je Brajović za Radio-televiziju Srbije.

On podseća da ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević smatra da bi bilo dobro da rešenje bude javno-privatno partnerstvo.

"To je posao kojem moram da se posvetim", dodaje Brajović.

Prema njegovim rečima, važno pitanje je i status lista "Politika".

Brajović smatra da bi bilo dobro da se osnuje fondacija, čiji bi izdavač bila "Politika".

"To je najstariji dnevni list na Balkanu, koji ne bi tek tako trebalo prepustiti bilo kakvom neprijateljskom preuzimanju i trebalo bi ga osloboditi tereta prošlosti", dodao je on.

Novi državni sekretar kaže da je zabrinut i za sudbinu lokalnih medija, koji su povlačenjem države iz medija ostali potpuno bez novca, ali da se bori da se izdvaja dva odsto budžeta za finansiranje i sufinansiranje njihovih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu