Đukić Dejanović uverena u nastavak saradnje SPS i SNS

Beograd -- Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović uverena je da će se nastaviti saradnja te partije sa Srpskom naprednom strankom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ona kaže da je sinergija koju imaju dve stranke više nego potrebna daljoj stabilizaciji zemlje.

"Uverena sam da će na organima i SNS i SPS biti donete odluke i da će se naša saradnja nastaviti i ubuduće", rekla je Đukić Dejanović za Tanjug, povodom reakcija na intervju funkcionera SPS Branka Ružića.

Đukić Dejanović nije želela da komentariše Ružićeve izjave, na koje je oštro reagovala članica Predsedništva SNS Marija Obradović, dodajući da je bolje orijentisati se na realne rezultate i realne izazove, koji, kaže, čekaju ovu vladu.

Ona je dodala da će biti prilike da u narednom periodu svaki pojedinac u organima svoje partije iznese stav i mišljenje, ali da je ona uverena da će se saradnja sa SNS-om nastaviti i dalje.

"Mislim da su rezultati dosadašnje saradnje SNS i SPS u vrlo delikatnim vremenima više nego opravdani. U krajnjem slučaju građani nas tako ocenjuju, a političari su u obavezi da stav građana pretoče u realne sopstvene zadatke", naglasila je Đukić Dejanović.

Zamenica predsednika SPS kaže da je za nju važnije to što je lider SPS nedavno imao komunikaciju sa ministrima spoljih poslovima Kine i Rusije, te da bi ona više volela da se razgovara o tome šta to znači za Srbiju, za njen ekonomski razvoj, za bolji život građana...

Potpredsednica Glavnog odbora SNS Marija Obradović rekla je da će najviši organi te stranke uskoro razgovarati o odnosu socijalista "prema SNS i državi Srbiji".

Ona je za potpredsednika SPS-a Branka Ružića zbog intervjua Kuriru, rekla da je reč o "polupismenom secikesi, koji, na sreću svih građana Srbije, nikada neće uređivati srpsko društvo".

Politika

strana 1 od 222 idi na stranu