Profesor Milojević: Ministar Šarčević pogrešno informisan

Profesor Vladimir Milojević obratio se B92.net posle izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića, u vezi sa štrajkom učenika u 14. beogradskoj gimnaziji.

Izvor: B92

Petak, 16.12.2016.

19:45

Profesor Milojević: Ministar Šarčević pogrešno informisan

Milojević je naveo da mora da skrene pažnju na materijalne greške koje je ministar izneo povodom njegovog slučaja.

“Verujem da gospodin Šarčević nije imao lošu nameru, već je pogrešno informisan. Ministar je izjavio kako je Upravni sud potvrdio moje 'nasilje nad učenicom'. Ta činjenica apsolutno nije u skladu sa istinom. Pred Upravnim sudom vodio sam spor protiv Ministarstva zbog preuranjenog oduzimanja licence za rad, jer radnopravni spor koji vodim protiv škole još uvek nije okončan. Dakle, Upravni sud nije se ni jednog trenutka bavio predmetnim događajem sa časa iz 2013. godine, niti je to ingerencija toga suda. Ministar navodi kako sam nastavio dalje sa radom u gimnaziji i 'kako sam se pokajao'. Zaista ne znam odakle mu takva informacija i ne vidim zbog čega bih se imao pokajati, jer tvrdim da ništa loše nisam ni učinio. Uostalom, to pokušavam i da dokažem pred nadležnim sudom u sporu koji od 2013. godine vodim protiv osnovne škole. Drago mi je da je ministar obavio razgovor sa obe direktorke, ali bih voleo da mi je pružio priliku da porazgovara i sa mnom. Verujem da u tom slučaju ne bi došlo do ovakve zabune, za koju i dalje verujem da nije tendenciozna, već da su do ministra doprle pogrešne informacije“, naveo je profesor Milojević u obraćanju.

Šta je o slučaju profesora Milojevića rekao ministar Šarčević pročitajte u posebnom tekstu na ovom LINKU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: