Bagzi: Trebalo da ubijemo Romića i Kuraka zbog Ćuruvije

Pripadnik Zemunskog klana Dejan Milenković Bagzi rekao je u Specijalnom sudu da su postojale priče da je trebalo da klan ubije Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

Izvor: Beta
Podeli

Navodno je taj plan postojao jer su njih dvojica ubili novinara Slavka Ćuruviju.

Milenković, inače zaštićeni svedok koji se nalazi na nepoznatoj lokaciji, pod obezbeđenjem policije doveden je u sudnicu, gde je rekao i da se od ubistva odustalo po nalogu pokojnog šefa Zemunskog kriminalnog klana Dušana Spasojevića.

On je na suđenju optuženima za ubistvo Ćuruvije rekao i da im je prethodno Spasojević naredio da ubiju Romića i Kuraka dodavši da je Spasojeviću to naredio Milorad Ulemek Legija.

"Kada je trebalo da ih ubijemo nismo znali razlog, ali su priče kasnije bile da je zbog Ćuruvije, što nas tada nije zanimalo, jer smo kao pripadnici Zemunskog klana izvršili dosta ubistava", rekao je on.

Milenković je rekao i da su pripadnici Zemunskog klana pratili Kuraka i Romića nekoliko dana, ali da su prestali pošto im je Spasojević posle razgovora s Ulemekom rekao "da ne treba da se ide u realizaciju ubistva".

Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. u Beogradu, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić, koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Hronika

strana 1 od 3946 idi na stranu