Radnica Jure: Dijagnoza karcionom, ubrzo i otkaz telefonom

Radnica fabrike Jura u Nišu Violeta Petrović dobila je otkaz u toj fabrici zbog, kako tvrdi, svoje dijagnoze - karcinoma.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

16:20

Radnica Jure: Dijagnoza karcionom, ubrzo i otkaz telefonom

Iz kompanije su joj telefonom saopštili da joj ugovor neće biti produžen.

Poslodavac za sada ćuti, a sindikati najavljuju da će Violeti ponuditi svu pravnu pomoć.

Prvu lošu vest ove godine Violeta Petrović primila je u septembru - da boluje od karcinoma dojke i da odmah mora na operaciju.

Dok je vodila bitku za život, samo noć nakon treće hemoterapije, stigla je još jedna loša vest - iz kompanije u kojoj je radila.

"Preživela sam tu noć i 30. ujutru, kad sam mislila da je sve u redu, dobila sam telefonski poziv iz Jure i obaveštenje da sam dobila otkaz. Rekli su mi da je meni tog dana istekao ugovor od 18 meseci i da mi neće biti produžen. Ja sam ih pitala da li oni znaju da sam ja na bolovanju, da imam karcinom dojke i da nisam sposobna za rad sada, a oni su kazali - žao nam je što ste vi bolesni, ali neće vam biti produžen ugovor, dođite da potpišete i uzmete dokumenta", priča Violeta.

Ona kaže da je bila dobar radnik i da do dijagnoze karcinoma nije odsustvovala sa posla jer, dodaje, u Juri nisu tolerisali bolovanja.

"Ko do dve godine ima neka bolovanja ili neke izostanke neće dobiti stalno zaposlenje - to su neka nepisana pravila koja svi znaju. Oni kojima treba posao. ćute i trpe i bolesni dolaze na posao", navodi ona.

U Juri su za B92 rekli da direktor nije tu i da niko ne može da daje izjave, a da ćemo odgovore dobiti ako pitanja dostavimo isključivo pismenim putem - poštom.

Odgovore na mnoga pitanja nema ni Violeta, jer pre odlaska na bolovanje niko u kompaniji nije želeo da razgovara sa njom. Kaže da neće odustati i da će se, uz borbu za život, boriti i za svoja prava.

"Po zakonu ja sam na bolovanju i ne mogu da dobijem otkaz. Neću potpisati ništa i verujem da je ovo pravna država", dodaje Violeta.
Violeta je samohrana majka. Ona i njen 12-godišnji sin žive od njenih primanja u Juri. Nedavno je sama morala da kupi i citostatike za terapiju jer ih u niškoj klinici trenutno nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: