"Sloga": Zaštititi otpuštenu bolesnu radnicu Jure

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su da premijer Srbije Aleksandar Vučić i Ministarstvo rada zaštite radnicu kompanije Jura Violetu Petrović iz Niša.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2016.

12:25

Default images

Mediji su objavili da je Jura otpustila radnicu koja boluje od karcinoma i koja je samohrana majka.

Ona je bila zaposlena u Juri od juna prošle godine, a ugovori o radu produžavani su joj na šest meseci. Da joj ugovor neće biti produžen juče joj je javljeno telefonom, uz poruku da uzme radničku knjižicu.

Sindikat "Sloga" je podsetio da je premijer više puta u svojim istupima kao i tokom nedavne posete Juri u Leskovcu izjavio da je sve idealno u toj kompaniji i da svako ima pravo na lečenje, bolovanje i rađanje dece po zakonu, a da je Inspekcija rada utvrdila da u Juri nisu uočene veće nepravilnosti.

"Koje veće nepravilnosti ima od otkaza bolesnoj ženi i samohranoj majci koja je nakon saznanja da je dobila karcinom i tretmana hemoterapije otpuštena? Dokle će te više tolerisati ponižavanja i istupe Jure koja je svojim stalnim ispadima postala najomrženija strana kompanija u Srbiji, ili ćete opet da nas optužite da rasterujemo strane investitore", pitala je "Sloga" premijera.

U saopštenju tog sindikata navedeno je da su u Juri radnici dobijali otkaz "samo zbog pokušaja sindikalnog organizovanja" i da Inspektorat rada umesto da štiti radnike dobio na poklon automobil od te kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: