Sirija:Nestala dva turska vojnika, ID tvrdi da ih je otela

Turske oružane snage saopštile su da su izgubile vezu sa dva vojnika, koje učestvuju u operaciji "Štit Eufrata" na severu Sirije.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

23:35

Sirija:Nestala dva turska vojnika, ID tvrdi da ih je otela
Foto: Gettyimages

Islamska država je preuzela odgovornost za njihovu otmicu.

Kako se navodi u saopštenju turskih oružanih snaga, veza sa vojnicima je izgubljena u utorak oko 15:30 sati, a potraga za njima je u toku, preneo je Hurijet dejli njuz.

U saopštenju se ne pominje lokacija, na kojoj su vojnici nestali, ili eventualna otimica.

Međutim, agencija Islamske džave Amak saopštila je da su pripadnici te organizacije zarobili dva turska vojnika u blizini sela Al-Dana, severozapadno od grada Al-Bab u severnoj Siriji.

U saopštenju Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britanije, takođe se navodi da se incident dogodio u Al-Dani, ali se ne pominju pripadnici Islamske države.

Turskog premijera Binalija Jildirima o situaciji je obavestio načelnik generalštaba turske vojske Halusi Akar, preneo je Si-En-En Turk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: