10 godina mađarskog zatvora Sirijcu zbog nereda na granici

Sirijac optužen da je organizovao nerede migranata na granici Mađarske i Srbije septembru 2015. osuđen je u Mađarskoj na deset godina zatvora, saopštila je AI.

Izvor: Beta/AFP

Sreda, 30.11.2016.

23:05

10 godina mađarskog zatvora Sirijcu zbog nereda na granici
Foto: Tanjug

Tada je došlo i do sukoba migranata s mađarskim snagama bezbednosti.

Ahmedu H. (40) suđeno je u Segedinu zbog izazivanja nasilja protiv pripadnika snaga bezbednosti, što je krivično delo koje se, po zakonu, može tretirati kao "teroristički čin".

Njegova odbrana koja smatra da je "žrtva predstavljena kao terorista", najavila je žalbu na presudu.

Osuđeni Sirijac, koji je godinama živeo na Kipru, izjavio je tokom suđenja da je pratio svoje roditelje dok su bežali iz Sirije.

On je pritvoren još od 16. septembra 2015, kada je koristio megafon dok je nekoliko stotina migranata pokušavalo da probije ogradu koju je Mađarska podigla na granici sa Srbijom.

U tim neredima je povređeno 100 migranata i 15 policajaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: