Ukinut pritvor pripadnicima HVO iz Orašja

Sud BiH ukinuo je pritvor bivšim pripadnicima Hrvatskog veća odbrane (HVO) koji su uhapšeni zbog zločina nad Srbima na području Orašja.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

17:18

Default images

Sud BiH je danas odbio predlog Tužilaštva BiH da im se produži pritvor.

Osumnjičenima Đuri Matuzoviću, Ivi Oršoliću, Tadiji Oršoliću, Marku Dominikoviću, Јosi Nediću, Marku Blažanoviću, Mati Živkoviću, Anti Živkoviću i Stjepi Đuriću određene su mere zabrane napuštanja mesta boravišta, a privremeno su im oduzete sve putne isprave i zabranjeno im je napuštanje države.

Zabranjeno im je i sastajanja s određenim osobama, međusobno komuniciranje, kao i kontakti sa svedocima Tužilaštva BiH. Osumnjičenima je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima medija u vezi sa ovim predmetom.

Izrečene mere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mera zabrane vršiće se svaka dva meseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere, može im se odrediti mera pritvora.

Hapšenje bivših pripadnika HVO-a izazvalo je oštre reakcije zvaničnog Zagreba, posebno što se desilo dan posle prve zvanične posete novog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: