Vozačima oprez, obavezna zimska oprema zbog poledice

Niske temperature dovode do stvaranja poledice, a zimska oprema je obavezna na gotovo svim putim pravcima u Timočkoj i Negotinskoj krajini.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.11.2016.

08:52

Default images
Thinkstock

Naravno, oprema za putovanje u zimskim uslovima je obavezna i u planinskim predelima, saopštio je AMSS.

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače u planinskim predelima.

Padavine su prestale, a temperature u ovim jutarnjim i večernjim satima kreću se ispod nule što dovodi do stvaranja poledice koja može biti opasna zbog prilagođavanja vozača na novo nastale zimske uslove vožnje, posebno ukoliko vozilo nije opremljeno odgovarajućom zimskom opremom ili ukoliko brzina i vožnja nisu prilagođene datim uslovima na putu.

Upotreba zimske opreme je obavezna na gotovo svim putim pravcima u Timočkoj i Negotinskoj krajini, u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, Dimitrovgrada i Vranja bez koje se ne može ni na prilazima Kopaoniku, Goču i na prevojima preko Crnog Vrha.

"Putevi Srbije" su saopštili da je zbog prevrtanja teretnog motornog vozila na putu Jasikovo-Vlaole, u mestu Carevo Selo, prohodna samo jedna kolovozna traka.

Saobraćaj se odvija usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: