Nikolić: Zeman na strani Srbije, očekujem bolju saradnju

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je,po završetku posete Češkoj, da se sa zvaničnicima te zemlje saglasio da za evropske države nema bolje organizacije od EU.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.11.2016.

20:40

Nikolić: Zeman na strani Srbije, očekujem bolju saradnju
Foto: Tanjug

On je istakao da očekuje da će se unaprediti saradnja između Srbije i Česke.

"Oseća se da na isti način razmišljamo i da na isti način želimo da odredimo sudbinu građana i jedne i druge zemlje. Otvoreno smo govorili o svim nedaćima kroz koje prolazi EU. Predstavnici Češke, baš kao i mi, ubeđeni su da druge organizacije i bolje za evropske države nema, i da je članstvo u EU, kakvo je da je, bolje nego da se ostane izvan. Ja sam istog mišljenja", rekao je Nikolić.

On je dodao da se sa českim zvaničnicima dogovorio da se nastavi ubrzana razmena i da se zvaničnici dve zemlje češće susreću, a privrednici bolje povežu.

"Češka vidi da smo mi u ekspaniziji, da smo povećali izvoz u Češku, da je obim trgovinske razmene povećan za više od 15-20 odsto. Želeo bih da i oni odgovore pravim merama", rekao je Nikolić i izrazio nadu da će Srbija pomoći Češkoj u unapređenju saradnje s Kinom.

Nikolić je istakao da se susreo po sedmi put sa svojim češkim kolegom Milošem Zemanom za kojeg kaže da je "pravi predsednik", "netipičan političar, ali omiljen".

On je, kako je naglasio, u potpunosti na strani Srbije u "skoro svemu o čemu smo razgovarali".

"Tako da očekujem da sa Češkom još bolje sarađujemo i imamo još lepših vesti", zaključio je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: