Hitna sednica u Leposaviću, "loša bezbednosna situacija"

Predsednik opštine Leposavić Dragan Jablanović rekao je da je bezbednosna situacija u toj opštini izuzetno loša.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.11.2016.

16:48

Hitna sednica u Leposaviću,

On je najavio da će biti preduzete sve mere kako bi građani živelo mirno i bez straha.

"Skupština opštine Leposavić će na hitno sazvanoj sednici odlučiti da radno vreme kafića i drugih prodajnih objekta bude ograničeno", rekao je Jablanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, odgovornost za lošu bezbednosnu situaciju snosi tužilaštvo iz Kosovske Mitrovice koje teška krivična dela karakteriše kao laka i "gleda blagonaklono na incidente".

"Obratićemo se institucijama u Prištini da skrenu pažnju tužilaštvu kako bi zaštitili građane", rekao je Jablanović.

On je rekao da je noćas samo spletom srećnih okolnosti izbegnuta tragedija zbog pucnjave dve grupe Srba.

Prema njegovim rečima, policija je utvrdila da je pucano iz automatske puške i pištolja, a jedna osoba koje je u pritvoru spremalo se da zoljom gađa kafić "Bahus" u kome tada bilo više mladih.

Kosovska policija je u Leposaviću oko ponoći uhapsila četvoricu Srba nakon tuče kao i pucnjave u kojoj je učestvovalo više građana.

Regionalni šef Operative Kosovske policije - Sever Željko Bojić je potvrdio da je uhapšenima M.M. (32) V.S. (41), V.D. (33), Dž.V. (41) određen pritvor od 48 sati.

Prema njegovim rečima, svađa je započela na lokalnom veselju, a onda je usledila tuča i oružani okršaj ispred kafića "Bahus".

"Nakon tuče i pucnjave Kosovska policija je uhapsila četiri osobe srpske nacionalnosti, a kod kojih je pronađeno i zaplenjeno oružje - ručni raketni bacač, dve automatske puške i dva pištolja", rekao je Bojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: